måndag 10 juni 2013

Fralla eller Frallor LCHF


Något som barnen verkligen saknat sen vi gick över till den nya kosten är en riktig franska. Har nu hittat DETTA recept på frallor som var riktigt bra!! På Åse 56kilo´s blogg
Har idag även provat att istället för småfrallor göra en skivbar franska (av samma recept) som barnen ska få testa att rosta.       Yngste sonen älskar rostat bröd... men det har ju inte blivit så mycket av det nu...
Kanske blir ändring på det nu ;)


Fralla/Frallor

2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk smält smör eller kokosfett
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk vatten eller mjölk (eller hälften vatten hälften grädde)
Jag tillsatte även 1 dl riven ost (parmesan)
svarta/vita vallmofrön + uppvispat ägg



Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner, tillsätt sedan mjölk eller något av alternativen.Tillsätt även den rivna osten. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Om man ska göra franskbröd så lät jag degen ligga i en brödform klädd med bakplåtspapper. Sänkte värmen till 175 och ca 20-30 min i ugnen

** Tillägg**
Man måste inte ha i olja/smör, brödet blir då lite mindre "blött! och går då faktiskt även att rosta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar