måndag 13 januari 2014

Panerad torsk och "vitsås" med ägg

Så gott med riktig husmanskost!!

 
Panerad torsk "vitsås" med ägg, rivna morötter och lite wokgrönsaker

Panering (glutenfri) räcker till ca 1kg torskfileér
3msk pofiber
3msk mandelmjöl
2msk fiberhusk
2msk fibrex strö
salt
peppar

ca 2 ägg

Blanda ihop allt utom ägg och lägg upp blandningen på en tallrik. Vispa ihop äggen lite lätt med en gaffel, doppa sedan torskfileérna först i äggen och sedan i paneringsblandningen. Stek i smör/olja/kokosfett vad du gillar...

"Vitsås" med ägg
200g färskost
2,5 dl grädde
1/2 fisk fond du chef
salt
peppar
ägg

Koka så många ägg du vill ha i såsen.
Blanda färskosten, grädden och fonden sjud på låg värme. Salta och peppra efter smak. Skär upp äggen och tillsätt i såsen precis innan servering.

2 kommentarer:

  1. Vet du.....det är första recepten på nätet som inte är 'fel'...det var kanongott...gjorde igår...och en liten herre åt tre stora portioner...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Vad roligt att receptet gillades och inte var "fel" på!! ;)

      Radera